Touareg Trail 2014

Op 24 september 2014 vertrekken 50 legendarische Citroën 2CV’s & andere classic cult cars voor de 10de keer op avontuur. Hun opdracht? Een 20 dagen durende avontuurlijke rally van 5000 km dwars door 3 Afrikaanse landen, langs het adembenemende Atlasgebergte, door een meedogenloze Sahara, sahel en savanne. De start wordt gegeven in Brussel, de final party vindt plaats in de Senegalese hoofdstad Dakar.

Snelheid staat in deze rally niet centraal. Naast roadbook-navigatie bestaat de competitie ook uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis. Centraal staan avontuur, cultuur, teamspirit en 200% fun.

Hoewel het dit jaar om een echte rally gaat, mét classement (maar zonder chrono), zitten aan het stuur zoals steeds geen professionele fabrieksrijders of rally-fanatici, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor autosport en voor avontuur in zijn puurste vorm!

De 2014 editie is geïnspireerd door de beelden van de eerste Parijs-Dakar, ten tijde van Thierry Sabine, waarbij “gewone” wagens de Afrikaanse woestijnen en Savannes doorkruisten. Beperkte budgetten, teamspirit en vooral heel veel plezier. En daar gaan we voor!!

One thought on “Touareg Trail 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *