Robert Jan Swinkels

Robert Jan Swinkels

Geboren in 1971 en na een wat onstuimige jeugd al snel gekozen om vooral het huisje, boompje, beestje conceptvoorlopig achter me te laten. Als civieltechnisch tekenaar ging ik van de inktpen in de loop der jaren naar twee computerschermen. Het vrat me op. In 1999 de realiteit ontvlucht en een reis van 6 maanden

door Pakistan, Tibet en China gaf bij terugkomst de doorslag. Vanaf toen zou ik wel zien wat er op mijn pad zou komen. De reiswereld lonkte…

2CV Rally Raid Team Robert Jan

Dat avontuurlijke was er door mijn vader onbewust al een beetje ingepompt. We gingen op de fiets door Nederland en kampeerde in het wild. Wandelen deden we overal. Het was mijn neef en teamgenoot Rob, die lange mooie reizen maakte naar verre continenten, die me deed beseffen, dat daar mijn toekomst zou liggen. In het grote “niets”

Het heeft me grootse avonturen gebracht. Ik fietste solo door Zuid Afrika om drie routes uit te zetten, samen met mijn partner door Nieuw Zeeland, stond op de Groenlandse ijskap, werkte als doghandler op een huskykennel en verdiende mijn centjes als reisleider tijdens diverse rugzaktrekking in Lapland en als plak op de vuurpijl in Siberië. Een grootse onvergetelijke uitdaging. Tegenwoordig woon en werk ik de gehele winter als gids in

Zweeds Lapland en ben ik zomers in Alaska te vinden. De maanden dat ik in Nederland verblijf is de evenementenbranche mijn opdrachtgever. Bijna dagelijks ben ik met 2CV’s in de weer en begeleidt het leukste bedrijfsuitje van Nederland met motto: Avontuur tijdens een Eendenrally.

Vandaar de link met de Touareg Trail en de auto waarmee we de strijd aangaan. De droom om de onmogelijk te financieren Paris-Dakar te rijden komt op deze manier heel dichtbij en eerlijk gezegd is dit concept natuurlijk honderd keer leuker, stoerder en gestoorder. Als 4×4 instructeur heb ik diverse duinen in Libië en Dubai en vele voor onmogelijk geachte modderpaden elders met de Landrover overwonnen, maar nu komen alle avonturen bij elkaar en knallen we met onze oranje rallyeend van Brussel door de grote zandbak naar Dakar en duiken daarna nog zwart Afrika in om te eindigen in Grand Popo, Benin. Een slordige 10.000 km offroadwaanzin, waarvan we elke meter gaan genieten, ongeacht de omstandigheden.

Elk jaar rij ik een sponsor Eendenrally met jonge hartpatiëntjes, waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Hoe gaaf is het om te zien, dat de kleine mannen en vrouwen een dag zorgeloos plezier op de achterbank mogen beleven. Het leven kan zo simpel zijn. Dit motiveerde me om onze uitdaging te koppelen aan de stichting die dit mogelijk maakt. De helft van de sponsorgelden dragen we af en we hebben het rallyteam dan ook de trotse naam; Heart to Beat gegeven.

Vooruit met de “Geit”….

One thought on “Robert Jan Swinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *