De Auto: Ducky Dude

Ducky Dude

In 1986 rolde deze 2CV special van de band en had hij geen flauw benul van de avontuurlijke toekomst die hem te wachten stond. Na bijna twintig jaar wordt hij geselecteerd om deel te nemen aan de zwaarste en meest avontuurlijke 2CV rally ter wereld, de Touareg Trail 2005. Een complete metamorfose staat hem te wachten. Vanaf het kale chassis wordt de auto opnieuw opgebouwd. Diverse verstevigingen, een rolkooi, kuipstoelen met vierpuntsgordels, grotere tankinhoud, safari bars en extra verlichting maken hem klaar voor de strijd. Twee dames rijden succesvol van Brussel naar Benin. Een lekke band en een losgetrilde deursluiting als enig mankement. Een ware prestatie. Daarna mag hij uitrusten als dienstwagen bij een evenementbedrijf.

2CV Rally Raid Team Auto

Als ik kennis maak met de speciale Eend en er spontaan verliefd op wordt, vertrekt hij naar Ibiza. De wens om hem ooit terug te halen naar Nederland is groot, maar voorlopig niet haalbaar. De nieuwe eigenaar is ook een avonturier en jaagt de auto nog tweemaal over het noordelijke deel van het Afrikaanse continent. Daarna lijkt zijn avontuurlijke bestaan op te houden. Gelukkig heeft de vorige eigenaar zijn Eendenhart op de juiste plaats en pompt veel energie in een update, zodat de auto er weer bij staat om nieuwe avonturen tegemoet te treden.

Deels nieuwe lak, andere velgen en banden en een nieuw fris blok.

Er was slechts één sms nodig om me te doen besluiten mijn wens te verwezenlijken. De auto werd gekocht en terug naar Nederland gehaald. Tijd voor een persoonlijke touch aan de auto te geven en hem klaar te stomen voor de Touareg Trail 2014. Wederom zal hem de marteling van 10.000 km te wachten staan, maar ik twijfel geen seconde dat deze legendarische 2CV daar ook maar één nacht minder om zal slapen. Met zijn ervaring in combinatie met zijn gedreven en enthousiaste berijders is geen uitdaging te groot.

Deze keer geven we hem uit respect een naam: Ducky Dude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *